יש בתים שיש להם נשמה - כאלה שלא נבנו רק מקירות ותכניות, אלא מתוך חלום שלם. כזה היה הבית הזה, שתוכנן לפני למעלה מעשור על ידי שירלי דן, בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים, עבור זוג שהלך עם החלום הכפרי עד הסוף. הבית היה עטוף בבריקים, נגרות עץ חמימה, וגינה שטופת שמש. אלא שלאחר שנים - הבית נמכר. הבעלים החדשים, זוג צעיר עם שלושה ילדים, ביקשו משהו אחר: הם אהבו את הקסם הכפרי, אבל רצו להכניס יותר מודרניות, קלילות וניקיון עיצובי. כאן נכנסו לתמונה שירה דרומי ואנוק רון ממשרד בזלת אדריכלים, שלקחו את הבית למסע עיצובי חדש - שמכבד את העבר, ומסתכל קדימה.

 

המטבח עבר שדרוג מלא – שילוב של ויטרינה שחורה אלגנטית עם נגרות כפרית מעודנת, אי במרכז עם קווים רכים ופונקציונליות מדויקת, ותחליף לאריחים: פרקט עץ שמעניק חמימות ורצף עיצובי. קיר הקמין שנבנה בעברו מבריקים קלאסיים נצבע בגוון לבן – כך עודנה תחושת הכפריות, ונוצר איזון מחודש בין ישן לחדש. גם המעקה, שהיווה אלמנט בולט בבית, נצבע בגוון כהה ומוקפד, כחלק משפה עיצובית שזורמת לכל אורך הבית.

 

 

 

שלושה חדרי רחצה שופצו מהיסוד, כאשר בחדר הרחצה של ההורים נבנו בריקים מודרניים, נישת עץ טבעית ופרקט פישבון שמשלים את הרוך. הכניסה אליו נעשית דרך הארון – פתרון חכם שמייצר זרימה. גם יחידת ההורים עברה מהפך: נגרות מותאמת עם חירוצים אופקיים בידיות, פרקט חדש ווילונות רכים, תאורה שחורה מינימליסטית ושידות לילה עם קריצה עיצובית.

 

 

 

הסלון הפך לחלל מחבק עם נגיעות מודרניות – עם ספה מודרנית שנבחרה בקפידה, שולחן וכורסאות שמשלבים ברזל שחור ומאזנים בין עיצוב לנוחות. חדרי הילדים קיבלו פרקט, ארונות מותאמים, חדרי רחצה עם ריצוף נוסטלגי. שירותי האורחים חופו בגוונים כהים להשלמת השפה שמתחילה כבר במטבח.

 

 

 

 

ובין כל השינויים, דווקא הבריקים המקוריים בפאטיו ובגרם המדרגות נשארו, כמעין הצדעה לעבר. בזלת אדריכלים ידעו בדיוק מה להשאיר, מה לרכך, ואיך להפוך את הבית לא רק לאסתטי – אלא לבית אמיתי. כזה שמכיל זכרונות ישנים, חלומות חדשים – והרבה מאוד אופי.

עיצוב פנים: בזלת אדריכלים, שירה דרומי ואנוק רון
צילום: אלעד גונן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים ישראלי
+כתבות מומלצות
מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה
עיצוב פנים ישראלי
מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה
  בעלי הבית הגיעו אל רות ולבנה עוד כשהתגוררו בירושלים, עם רצון להתחיל פרק
הפנטהאוז בפארק בבלי שעוצב כדי להרגיש כמו בית
עיצוב פנים ישראלי
הפנטהאוז בפארק בבלי שעוצב כדי להרגיש כמו בית
  הפנטהאוז הדופלקסי, הממוקם בקומה ה-44 של המגדל השני בפרויקט פארק בבלי, משתרע על
מפסולת למשאב: פרויקט ה-Upcycling החדש של MOLET בבניין פורטר
עיצוב פנים ישראלי
מפסולת למשאב: פרויקט ה-Upcycling החדש של MOLET בבניין פורטר
  הפרויקט, שהושק בתחילת 2026, מבוסס כולו על שימוש חוזר בחומרים שנפלטו מהכלכלה הליניארית

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.