שיתוף פעולה בין סוכנות הקריאייטיב VML, חברת הביוטכנולוגיה The Organoid Company ו־Lab-Grown Leather Ltd. מבקש לפתח את מה שמוגדר כ“עור הפרהיסטורי הראשון בעולם” - עור המבוסס על קולגן שנמצא במאובנים של Tyrannosaurus rex. היעד: תעשיית תיקי היוקרה.

 

מאחר שאין בנמצא דנ״א שלם של טי־רקס, החוקרים מסתמכים על שברי קולגן – חלבון המעניק לעור את מבנהו וגמישותו – שנשמרו בעצמות מאובנות בנות כ־66 מיליון שנה. באמצעות שחזור רצפי חומצות אמינו והנדסה של דנ״א סינתטי, מתוכנן לגדל תאים שייצרו קולגן במעבדה, שממנו יופק חומר דמוי עור.
עם זאת, פלאונטולוגים ומומחי ביולוגיה סינתטית מטילים ספק במיתוג: מאחר שמעולם לא השתמר עור טי־רקס בשלמותו, השחזור נשען בחלקו על השוואות לעופות ולזוחלים בני זמננו. לכן ייתכן שהחומר הסופי לא יהיה שונה מהותית מעור מעבדה המבוסס על בקר או עוף. דנ"א לא שורד הרבה יותר ממיליון שנים לפני שהוא מתפרק ולא ניתן יהיה לדגום אותו. בעבר חולץ דנ"א מטוחנות של ממותה סיבירית, בת כ-1.6 מיליון שנים. טי-רקס נכחד לפני 66 מיליון שנים, כך שאין תקווה לשחזר אי פעם את הדנ"א שלו. עם זאת, עקבות של קולגן יכולים לשרוד במאובנים מסוימים במשך כמעט 200 מיליון שנה.
למרות הספקנות, צוות המחקר רואה במהלך צעד מהפכני לקידום חומרים בני־קיימא, מתכלים ולא אכזרים לבעלי חיים – עם פוטנציאל עתידי לא רק באופנה אלא גם בעיצוב פנים של רכבי יוקרה.
שוק העור העולמי שווה כיום חצי טריליון דולר וצפוי להגיע ל-855 מיליארד דולר עד 2032.
האם המעיל הבא שלכןיהיה עשוי מדינוזאור? אם הפיתוח יצלח, ייתכן שכבר בסוף 2026 נראה תיק “טי־רקס” ראשון על המדף, בשורה מבורכת שתימנע מבעלי החיים להפוך לתיקים.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
האם מונדריאן חייב את הצלחתו לאמנית בריטית נשכחת?
עיצוב, אופנה ומיתוג
האם מונדריאן חייב את הצלחתו לאמנית בריטית נשכחת?
  מוס (1889–1958), שפעלה בפריז כחלק מקבוצת Abstraction-Creation, ניסתה להרחיב את שפת הניאו־פלסטיציזם באמצעות
בקבוקים, דלתות וחלונות במיצב בחנות הכלבו היוקרתית בפאריז
עיצוב, אופנה ומיתוג
בקבוקים, דלתות וחלונות במיצב בחנות הכלבו היוקרתית בפאריז
  סונג דונג, מהדמויות הבולטות באמנות הקונספטואלית העכשווית בסין, יוצר מיצבים מונומנטליים ברחבי הכלבו
אושר מגדל בן 30 קומות במקום “בית אקרשטיין” בהרצליה פיתוח
עיצוב, אופנה ומיתוג
אושר מגדל בן 30 קומות במקום “בית אקרשטיין” בהרצליה פיתוח
  המגדל החדש, בתכנון משרד יסקי מור סיוון, ישלב מסחר, תעסוקה ו-47 יחידות דיור,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.