מעטים המקרים בהם אנחנו פוגשים דירה תוצרת כחול-לבן, שנראה כאילו נגזרה מעמוד השער של אחד המגזינים הנחשקים בעולם, אך הדירה שתכננה מעצבת הפנים נועה קופרמן עונה במדויק עושה זאת. האיזונים הנכונים שיצרה בין מסות, ממדים ונפחים והשימוש המדויק בטקסטורות, חומרים וצבעים, יצרו מרחב מחיה אסתטי, אורגני ועוטף וכך גם הסקיילייט המרהיב שיצרה בגג, המייצר שכבות של אור שחודרות את המבנה ומציפות את החללים בדירה בתאורה טבעית הרמונית ומדויקת. 

 

ברוכים הבאים לדירת דופלקס שפשוט לא תרצו לצאת ממנה: זהו ביתם של זוג צעיר, להם שלושה ילדים קטנים, שבחרו לרכוש את דירת הפנטהאוז בפרויקט מבית קידר מבנים ושאפו להפוך אותה לסביבת מגורים חווייתית, שונה ותרבותית- הכי רחוק שרק אפשר מהסטנדרט.
“כבר בשלבי הרכישה הבינו בהנהלת חברת קידר, שמדובר בזוג ששואף לחיות בבית לא סטנדרטי. ולכן הם הפנו אותם אלי, זאת לאחר ניסיון מוצלח של שיתוף פעולה בעבר”, מסבירה מעצבת הפנים נועה קופרמן שאמונה על תכנון ועיצוב הפרויקט המרשים.
“כבר בשלבי התכנון הראשונים הבנו שאנחנו עומדים בפני שינויים לא טריוויאליים, בטח ובטח כשמדובר בפרויקט בניה חדש שכבר קיבל את כלל האישורים וההיתרים הנדרשים. כשבחנתי את גובה התקרה ואת תכנית העמדת הריהוט המקורית הבנתי שכדי ליצור עבורם דירה יוצאת דופן, כזאת העונה במדויק על צרכיהם, עלינו לפרוץ את תקרת הזכוכית הרעיונית וליצור קומה נוספת, וכך היה- פניתי לאדריכל שתכנן את הבניין ויחד הגשנו בקשה לשינויים לאחריה קיבלנו אישור לבניית הסקיילייט וקומת הגג. זאת לפני שהחלו בבניית הבניין. זהו הליך נדיר שלרוב לא מאושר על ידי יזמים ומשקיעים והוא התאפשר הודות לרצון החברה ליצור עבור בני המשפחה את בית חלומותיהם, ולפתיחות של בני הזוג שלא חששו לצאת למסע בסיומו הם זכו לדירה מיוחדת במינה”.

 

 

מכיוון שההנחיות המרחביות בשכונה בה ממוקמת הדירה דורשות תקרת רעפים משופעת בגג, החליטה קופרמן להטמיע באזור המשופע בתקרה סקיילייט שמרים משמעותית את גובה התקרה עד לשיא של 6 מטרים ומכניס שפע של אור טבעי לחללים השונים: “ניצלתי את מוטיב הגובה ובמקום להשתמש במרחב שנוצר כחלל אחסון משני יצרתי תקרת זכוכית באורך של 6.5 מ’ ובאורך של 1.3 מ’ “.
כך הפכה דירת הפנטהאוז המקורית לדירת דופלקס- בקומת הכניסה ממוקמים חלל ציבורי אוורירי, מואר ומרשים הכולל גם פינת משפחה וקריאה וגרם המדרגות החדש מוביל מעלה לקומה החדשה שנוצרה שם מצויים משרד ביתי ומאסטר השינה של ההורים.

 

 

 

 

התכנית המקורית השתנתה וזו החדשה כוללת מספר פיצ’רים יוצאי דופן שמקנים לדירה מראה מוקפד, מאוורר ויוקרתי. “כשבחנתי את תכנית העמדת הריהוט המקורית הבנתי שאין די מקום לפינת אוכל פורמלית, לכן החלטתי ליצור מטבח רחב במרכזו אי בו משולבת גם פינת האוכל. יצרתי פרט ניתוק מיוחד המחבר בין האי לפינת האוכל ונידמה שהשולחן נובע מהאי- מעין תפר אלגנטי שיוצר המשכיות טבעית בין שתי הפונקציות”.
כמו בפרויקטים רבים של קופרמן גם בזה הנוכחי המטבח כלל לא נראה כמטבח אלא כרהיט אלגנטי ומרשים, המאפשר למרחב להיוותר מסודר ונקי בכל רגע נתון. חזיתות המטבח צבועות בגוון לבן חם, כגוון הקירות, ונראות כהמשך ישיר שלהם. מבעד לחזית הגבוהה מצויים שני מקררים אינטגרליים וארון קונספטה בו חבויים מוצרי החשמל, עבורם תכננתי שקעים מובנים. הקפדנו להסתיר הכל מבעד לחזית שמהווה רקע מושלם לפינת האוכל ולגוף התאורה שמעל, המאפשרת להם להיות הכוכבים בחלל. זאת ועוד, יצרתי ברהיט כוורת עץ אלון שמספרת את סיפורה של המשפחה- שילבנו בה פריטים אהובים וסנטימנטליים שהם אספו לאורך השנים, לצד תמונות משפחתיות. הכוורת מייצרת מעין אתנחתא, שוברת מעט את המאסה הבהירה ומוסיפה חמימות”.

 

 

 

 

“עבור משטח העבודה בחרתי בדקטון בגוון לבן ועבור משטח האי בחרתי בדקטון בגוון אפור שמקנה לחלל מראה מאוד יוקרתי. פלטת פינת האוכל עשויה עץ אלון בעובי של 5 ס”מ והיא מנותקת מהאי. הרגל עשויה קושרת ברזל נסתרת בחלקה והיא מקנה לפלטה הארוכה את חוזקה ויציבותה. את כיסאות האוכל והספסל, אותו הצבתי בחלק הפונה לסלון על מנת לשמור על מראה אוורירי, רכשנו מאריק בן שמחון. הם עשויים מסגרות עץ על גבם מתוחות רצועות עור”.

 

 

 

 

אחד האלמנטים המרשימים בחלל, שמקנה לו את מראהו הייחודי ושובר את הקווים הישרים, הוא גוף תאורה מונומנטלי ואמורפי מבית היוצר של COZZI -קולקטיב אמנים צעירים שיוצר פסלים וגופי תאורה מיוחדים, הידועים ביכולתם להגשים את חלומותיהם של אדריכלים ומעצבים. “חיפשתי פסל שיתלה מעל הסקיילייט, ירחף בחלל וידגיש את פינת האוכל”, מסבירה קופרמן. “במשך תקופה חיפשתי מנורה שתענה על הדרישה והבנתי שלא משנה מה אמצא, יהיה כמעט בלתי אפשרי לתלות את הגוף בתקרת הזכוכית. את גוף התאורה הזה יצרו עבורי במיוחד ב- COZZI. הוא תוכנן במקור כפסל, עשוי עץ אלון מכופף ב-press אותו הסבנו למנורה חלקיו שפסי לד הוסתרו בהיקף הפנימי. הגוף תלוי בפיר הסקיילייט על ידי כבלים שקופים והוא אכן נראה כמרחף בחלל. רצפת הפרקט התלת שכבתית שהותקנה בקומה, היא בצבעוניות זהה לזאת של המנורה, מדברת בשפתה ומוסיפה ממש כמותה כמותה ממד של חמימות לחלל”.

 

 

 

 

ככלל, כל האלמנטים באגף הציבורי עובדים כמקשה אחת והם רובם ככולם מוצנעים. בעזרת שימוש באמצעים ומערכות בטכנולוגיות מתקדמות, יצרה קופרמן חלל נקי מהנמכות תקרה וככזה הוא נותר אלגנטי, זורם ומוקפד. כך למשל מערכות המיזוג בטכנולוגיית VRF שאפשרה לה למקם אותן בתוך פרטי הנגרות, במקרה זה בחלקו העליון של רהיט המטבח. תריס דקור צמוד תקרה מאפשר לאוויר להתפזר ולמזג את אזור הסלון והמטבח.
עוד בחלל הציבורי, הסלון ובהמשכו המרפסת שצופה לנוף האורבני הפתוח: “הספה שבחרנו פשוטה ונקיה למראה ומה ששדרג אותה הן כריות אותן יצרנו באלה דקור מבדים מלאי שיק שיובאו מאירופה. בני המשפחה אינם צופים בטלוויזיה באופן תדיר והיא נמצאת בשימוש בעיקר בסופי שבוע כשהסבים מבקרים. היא חבויה מבעד לפריט נגרות חסין אש במראה בטון שעוטף את האזור ומדגיש את גובה פיר הסקיילייט. בחלקו התחתון קמין גז בן 3 דפנות זכוכית שנראה נפלא מכל זווית בחלל”.

 

 

בהמשך הקומה פינת משחקים עבור הילדים המשמשת גם כאזור הרגעות וקריאה: “השתמשתי בדופן הלא מנוצלת מתחת לגרם המדרגות ויצרתי פריט נגרות אינטגרלי בגוון הקיר בו מאוחסנים המשחקים. בנוסף יצרתי נישה עבור הפסנתר בו מנגנת האם”.
המרפסת בקומה גדולה במיוחד וככזאת ניתן היה לראות את השיפועים והחיתוכים עבור ניקוז המים, אלמלא יצרה בה קופרמן רצפה צפה מגרניט פורצלן בעובי 3 ס”מ המאפשרת למים לחדור מבעד לחריצים מינימליים של חצי ס”מ. כך נותרת הרצפה הרמונית והמשכית. “הרצון היה לייצר עבור בני המשפחה גינה מרחפת אותה יצרנו על ידי עציצים גדולים ומרשימים שמוקמו בהיקף המרפסת. חלקם גם מייצרים הפרדה טבעית מהמרפסת של השכנים. בני המשפחה ואורחיהם נהנים מפינת אוכל, מטבח חוץ מאובזר ופינת ישיבה לאונג’ית מסביב לקמין שבקיץ משמש כשולחן ובחורף ניתן להתחמם סביבו. גולת הכותרת במרפסת הוא הג’קוזי. את הדפנות החיצוניות שלו עטפתי באריחים בגוון זהה לגוון הרצפה ואת המדרגות המובילות אליו עטפתי בעץ- כך הוא משתלב בהרמוניה בסביבה”.

 

אל קומת הגג מוביל גרם מדרגות עשוי בטון מחופה עץ אלון תלת שכבתי. קופרמן השכילה ליצור פרט ייחודי- פרופיל שקוע בבטון שמאפשר למעקה הזכוכית לחדור את העץ ונראה המשך ישיר שלו. מעל גרם המדרגות נתלו גופי תאורה של COZZI בקומפוזיציה רנדומלית, אז גם ניתן להבחין בקיר זכוכית מבעדו ממוקם משרדו הביתי של בעל הבית. קיר זה מאפשר לו להישאר באינטראקציה תמידית עם בני המשפחה, כך גם האור הטבעי החודר מבעד לסקיילייט מציף גם את המסדרון והמשרד.
חדר השינה של בני הזוג, לו תקרה משופעת, תוכנן בקפידה וניכר כי חלק בו נוצל. כך למשל קיר גב המיטה של בני הזוג מבעדו הותקן המזגן ומשמש כארון בגדים המגבה את חדר הארונות הסמוך. קופרמן השתמשה בחזיתות עץ אלון מחורץ על מנת לטשטש את הדלתות. כמו כן שילבה טקסטיל וכותנה מצרית שמעניקים לחדר תחושה מכילה ועוטפת. בני הזוג נהנים מחדר ארונות מפנק, חדר רחצה מאובזר ומרפסת אינטימית עתירה בעציצים בה הם יכולים להירגע בתום יום רווי משימות ואתגרים.

היכן: אזור השרון
עבור: זוג צעיר ושלושת ילדיהם
שטח הדירה: 138 מ״ר+ 94 מ״ר מרפסת (+ תוספת זכויות בניה בגג של 40 מ״ר נוספים)
משך הבניה: כשנה וחצי
תכנון ועיצוב: נועה קופרמן

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
עץ בונסאי המרחף באוויר
עיצוב פנים
עץ בונסאי המרחף באוויר
       
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
עיצוב פנים
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
ארונות הבגדים המשמימים, אלה שצבענו בגוון הקיר וקיווינו שכמעט ולא נרגיש בקיומם, הפכו בשנים
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
עיצוב פנים
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
הסטודיו החדש בבניין לשימור של מעצבת הפנים צביה קזיוף: עכשווי ומגובש     הסטודיו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*