בית פרטי בסביון

בית מודרני ונקי, במפלס אחד עם מרתף, פרוש על המגרש, בגאומטריה של "ין ויאנג" תלת ממדי, בעל שני אגפים (ציבורי ופרטי) וביניהם מבואת הכניסה.
הכניסה במרכז הבית, על מדרכי אבן המרחפים מעל ברכת שקף, כשקרוי החוץ נכנס פנימה ומגדיר את המבואה הפנימית, בחלל הלופט הפתוח והגבוה. כבר ממנה נפרשת החצר במלוא תפארתה, עד לחורשת האיקליפטוסים החובקת את החצר האחורית.
מוטיב המים בא לידי ביטוי כבר בברכת השקף בכניסה, הגולשת לחצר תחתונה והמחדירה אור למפלס המרתף וממשיך בברכת השחייה המקבילה לחזית לחצר וגולשת לכוון החורשה ומתמזגת איתה.
האגף הציבורי תוכנן כלופט פתוח וגבוה עם ויטרינת זכוכית פינתית ופרגולה הממשיכה את מפלס התקרה להעצמת קשר פנים חוץ.
האגף הפרטי מחופה אבן מחזית הכניסה, דרך חלל הפנים עד החזית לחצר, תוך טשטוש
גבולות בין פנים וחוץ, הן בגאומטריה והן בחומריות. במבואת חדרי השינה מחופים הקירות והדלתות בזכוכית, כך שנוצרה מעין "קובhית" זכוכית בתוך "קוביhת" האבן המחפה את אגף המגורים.
אבן, עץ וזכוכית משמשים להגדרת האזורים השונים: רצוף אבן בחלל הציבורי ורצפות עץ בחלל הפרטי ובמרתף, כמו גם מדרגות עץ מרחפות היורדות למפלס התחתון.

פיתוח שטח: איתמר עיצוב בנוף
עיצוב תאורה: אורלי אלקבס
פרקטים: חב פרקטים
כלים סניטריים: חזי בנק
מטבח: בופי
ריהוט: דה בוקס, רימדסיו. טולמנס
אלומיניום: מערכות אלומיניום מינימליסטית APEXFINE של חברת APEX בהפעלה חשמלית

 

 

 

 

 

 

 

בית פרטי בקיסריה

בית מודרני ונקי, בגאומטריה של מבנה חאן דו קומתי ומרתף, עם גג שטוח מדוקק ומרחף. החזית הקדמית רחבה ומאופיינת בקומפוזיציה של פסים אופקיים, אטומים ושקופים לסירוגין, ליצירת מופע מופנם, תוך שמירת הפרטיות לכוון הרחוב.  הכניסה דרך דלת ברזל גבוהה לחלל ציבורי בגובה כפול, עם מבט לחצר ולברכה.
לאורך החלל, מהווה קומפוזיציית הפסים האטומים והשקופים (מהחזית הקדמית) דופן תלת ממדית דומיננטית, המשמשת את הפונקציות השונות. מנגד מתנשאת וויטרינה שקופה בגובה כפול הפותחת את הבית לנוף. הפונקציות הציבוריות, סמוכות זו לזו עם יציאה לפרגולה ולחצר.
בחלל הכפול גוף תאורה גדול המהווה אלמנט פיסולי, על רקע קיר גבוה מחופה עץ, לאורכו מהלך מדרגות ברזל קונזוליות למפלס חדרי השינה. במפלס העליון, אגף ההורים ואגף חדרי הילדים מופרדים במעבר גלריה, הצופה לחלל הכפול ולנוף. החזית האחורית שקופה ופתוחה לנוף, תוך התמזגות מלאה בין החללים הפנימיים והמרחבים הפתוחים. ברכת השחייה המקבילה לפרגולה, מגדירה את אזור הסבת החוץ, התחום במבנה החאן הדו קומתי
ושאר האזורים בחצר.

אלומיניום: מערכות אלומיניום מינימליסטית APEXFINE של חברת APEX בהפעלה חשמליתכלים סניטריים-חזי בנק
מטבח: דאדא
בניה: ירון טיבט