בית האבן הגלילי שתכננה שירה בן עזרא, נטמע בסביבתו ומניח לנוף לעבור דרכו והוא ממסגר אותו עד לאופק. הוא מציע נופך עיצובי כפרי המהדהד את המרחב הנופי הגלילי, אך מתורגם לנוחות בשפה מודרנית, גיאומטרית ומלוטשת.

 

 

קומת הקרקע בנויה כשלוש מסות נפרדות, מחופות אבן לקט מהשומרון, עליהן מונחת המסה העליונה, מטויחת בלבן, בעלת דופן המשרבייה הפונה אל הרחוב. דופן המשרבייה נשברת וממשיכה אל חלל הכניסה של הבית מכיוון מזרח ומאירה אותו באור טבעי המשתנה ומבשר על שינויי האקלים והזמן.
בין המסות, בקומת הקרקע, משתרע חלל האירוח של הבית, אשר כבר מהרחוב ניתן להרחיק מבט דרכו אל החצר האחורית ועד לקו האופק.
הרצון לייצר בית מארח, הוביל לתצורה בה הגדר הקדמית של הבית, בקו הרחוב, נמוכה ויוצרת ספסל ישיבה ובקו הבניין חבוק פטיו בו שתול עץ זית, המהווה חלל ביניים המקדים את הכניסה אל הבית. דופן הפטיו הפונה אל הרחוב, ורסטילית, עשויה משערי פיבוט מפח בעלי דופן כפולה, כאשר כל דופן חתוכה בצורת דמקה ובהזחה; כך שכשעומדים מול השער הוא אטום וכאשר עומדים בזווית הוא אוורירי ופתוח יותר. השער תוכנן ויוצר במיוחד להשלמת חווית הכניסה אל הבית, בסיעור מוחות עם חברת טרלידור שסיפקה את הלוחות, החתוכים בחיתוכי הלייזר.
כאשר נכנסים אל הפטיו ההרגשה היא שנמצאים כבר בבית, הודות לשפה האדריכלית שהושגה על-ידי מיקום המרווחים והפתחים לעומת המסות הבנויות. שפה היוצרת תחושה של קשר תלותי בין פנים הבית לסביבה שלו.

 

שירה בן עזרא, בן עזרא אדריכלות B E Architecture
שערים וחיתוכי לייזר: חברת טרלידור
מסגרות והרכבת שערים: ימי הורנשטיין 
צילום: שי אפשטיין

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית שמרחף בין העצים בברזיל
עיצוב פנים
בית שמרחף בין העצים בברזיל
  בלב הנוף הירוק של Nova Lima, בתוך יער אטלנטי צפוף ועשיר בצמחייה ובחיות
הלודג' בתוך הטבע ומתארחים בו לצד זברות וג'ירפות
עיצוב פנים
הלודג' בתוך הטבע ומתארחים בו לצד זברות וג'ירפות
  על רקע המרחבים הפתוחים של Free State, בתוך אזור Vredefort Dome בדרום אפריקה
ספרייה קהילתית שנפתחת כמו צדף
עיצוב פנים
ספרייה קהילתית שנפתחת כמו צדף
  בלב מתחם Shine Hills ב־Beijing, תכנן משרד LUO Studio ביתן ספרים קהילתי יוצא

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.