יותר איטלקי מאיטלקי: משרד האדריכלות והעיצוב הישראלי סטודיו רואי דוד, עיצב וילה הניצבת בין הגבעות הרומנטיות והציוריות של טוסקנה. הוילה לשימור הינה בבעלות משפחה ישראלית ומשמשת עבורם כבית נופש אינטימי אידיאלי.

 

canestraro-7586

 

האדריכלית אילנה דוד, השותפה במשרד, שאפה להפוך את הווילה הישנה לבית הנופש התואם את מאוויי המשפחה, תוך שמירה והקפדה על השפה והסגנון המקורי שלו.

 

canestraro-7567

 

שדות החיטה והחמניות העוטפים את הוילה, היוו מרכיב עיקרי בבחירת פלטת הצבעים של החזיתות המקוריות של הבניין. דרי הוילה נהנים מהנוף הרומנטי המקיף אותה, ביושבם בבריכה שטוחה בסגנון טוסקני, בחזית הראשית של ביתם.

 

canestraro-7168

 

canestraro-6916

 

canestraro-7162

 

על מנת להתגבר על האתגר שבעיצוב בחו"ל, תוך התמודדות עם חוקי השימור הנוקשים, נעזר המשרד בשירותי רגולציה מקומיים. כל אחת מהאבנים המקוריות, אשר הרכיבו את חזיתות הוילה, מוספרה פורקה ושוחזרה לאחר שנמצאה כמתאימה מבחינה קונסטרוקטיבית. מדרגות לולייניות חיצוניות היוו את האלמנט המבני היחידי שהותר להריסה על ידי הרשות המקומית. האתגר המרכזי איתו התמודדו האדריכלים, היה השמירה על הסגנון הכפרי האותנטי של המבנה שלא יפגע, תוך עיצוב ותכנון אדריכלי עדכני חסר פשרות.

 

canestraro-7541

 

canestraro-7166

 

canestraro-7141

 

canestraro-7156

 

הווילה עוצבה בסגנון טוסקני, מזוהה עם ריצוף באבן טרה-קוטה גסה המותקנת בתצורת פיש-בון. קורות עץ, טכניקות מקומיות של טיח, שימוש בפלטת צבעים לבנה, חומה וורדרדה ואריחי קרמיקה בתקרה. על גבי כל אחד מהחלונות ניתן לראות את קורות העץ האופקיות, אשר שימשו כפתרון סטרוקטורלי במבנה המקורי. כל הפרטים המקוריים, כגון ידיות הדלתות והחלונות, שופצו והוחזרו למקומם המקורי. כך גם נשמרו במקומן טבעות הברזל המקוריות, שיועדו לקשירת הסוסים במבנה המקורי. באופן הזה הצליחו האדריכלים לשמר לא רק את המראה הכללי והתחושה של המקום, אלא גם את רוחו. שימת דגש על הפרטים והשימוש בטכנולוגיות מקומיות באה לידי ביטוי בבית נופש רגוע אשר משרת את רצונות וציפיות הלקוח.

 

canestraro-7104

 

canestraro-7119

 

canestraro-7385

 

canestraro-7459

 

canestraro-7475

 

canestraro-7483

 

canestraro-7604

 

canestraro-7631

 

משרד:  סטודיו רואי דוד
מיקום:  מרצ׳ה די פרמו, איטליה
גודל:  200 מ"ר
שנה:  2015
לקוח:  פרטי
צילום:  מטאו קנסטררו