מסעדת Oi Marì ממוקמת בלב אזור הקייט האיטלקי Matera. היא מתפרסת בחללים שונים שנחפרו בתוך סלעי אבן הגיר, כל אחד בצורה אחרת, בתוך המערה שנוצרה על ידי האדם לפני מאות שנים.

Oi Marì / Matera / Manca Architetti / photo © Pierangelo Laterza

 

המסעדה נוסדה בשנת 1999 על ידי בעלים צעירים – שרה, מרי ולוקה, מנפולי, שביקשו להחיות את המסורת הקולינארית הנאפוליטנית. פיצה נשארה בתפריט כסמל של המסורת שלהם, אבל המטבח התפתח למנות מעודנות וייחודיות.
גם עיצוב המקום מכבד את ההיסטוריה של המקום. החדר הגדול ביותר מאופיין בנוכחות מרתף יין, המחזיק למעלה מ -2,000 בקבוקים. אלה שוכנים בתוך גומחות קיימות וניבטים דרך דלת זכוכית. זהו הכתר של הפרויקט כולו והיוזמה של לוקה, שהוא מומחה ליינות. אבן הגיר נשארה חשופה לחלוטין, מהווה רקע לריהוט פונקציונלי פשוט לשימוש. כל הרהיטים, עבודות הנפחות וגופי התאורה, עוצבו על ידי האדריכלים ויוצרו על ידי אומנים מקומיים. גופי התאורה, בהשראת הכלי המשמש לגלילת בצק הפיצה, הוא הרכיב המקשר בין הישן לחדש, בין מסורת העבר לבין חזון העתיד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oi Marì / Matera / Manca Architetti / photo © Pierangelo Laterza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מדריך
+כתבות מומלצות
מוזיאון הטבע של Chengdu צמח מתוך ההרים שמקיפים את העיר
עיצוב פנים
מוזיאון הטבע של Chengdu צמח מתוך ההרים שמקיפים את העיר
  בלב העיר Chengdu שבסין ניצב Chengdu Natural History Museum, שתוכנן על ידי Pelli
בית הזכוכית Casa de Vidro של האדריכלית Lina Bo Bardi
עיצוב פנים
בית הזכוכית Casa de Vidro של האדריכלית Lina Bo Bardi
  בלב הצמחייה העבותה של Mata Atlântica, בשכונת Morumbi ב־São Paulo, ניצב Casa de
וילה של שקט על חוף קדיס שבאנדלוסיה, ספרד
עיצוב פנים
וילה של שקט על חוף קדיס שבאנדלוסיה, ספרד
  הבית מורכב משני אגפים מחופים בטיח סיד בגוון חולי, המחוברים באמצעות חלל מרכזי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.