במציאות הנוכחית הבלתי נתפסת שנכפתה עלינו, ה"ביחד" שלנו גם הוא סוג של תרופה. הנטייה היא לייצר מרחב נפרד מהסלון הפורמלי - אזור קז'ואלי, אינטימי, עוטף ונעים בו משחקים או צופים יחד בסרטים, קוראים, משוחחים ובעיקר מעצימים את תחושת ה"ביחד", במיוחד בימים אלו.

הצורך להירגע במהלך או בתום יום רווי חדשות בלתי פוסקות, אזעקות ומתחים הולך וגדל. לקרוא ספר, לצפות בסדרה, להתנתק מההמולה, לדבר עם המשפחה, או סתם להתפרקד על הספה ולתפוס תנומה – הצורך קיים אצל כולנו. הצורך ביצירת פינה ייעודית מכילה ועוטפת שתוקדש כולה למשפחה הקרובה – שתקלע במדויק לצרכים, למאוויים ולרצונות של כל אחת ואחד מאיתנו, יחד ובנפרד.
בשנים האחרונות גובר הביקוש ליצירת פינות ישיבה א-פורמליות שמתווספות לסלון הרשמי אך אינן תופסות את מקומו. פינות ישיבה ומשפחה קטנות וגדולות כאחד, בהתאם לגודלה של המשפחה הגרעינית, צצות אט אט ברבים מהדירות והבתים – בין אם כפינה ייעודית נפרדת בחלל שהוגדר עבורה מראש; בין אם כחלק מהסלון עצמו ובין אם במרתף, במרפסת או במסדרון.
פינת המשפחה הפכה למקום האופטימלי שמשמש להתכנסות והרגעות – מקום מפלט פרטי, שלרוב מוצנע ביחס לאגף הציבורי, בו אנחנו יכולים להיות עצמנו במאת האחוזים: להתכרבל, להתעטף, להתחבק ולהנות מזמן איכות בין-דורי.
כפועל יוצא, הריהוט בפינות המשפחה ברובו יותר מאפשר: עמוק ורך, עשוי מחומרים טבעיים ונעימים למגע. זוהי הפינה לייצר הדגשי צבע במסות גדולות, וודאי ביחס לאגף הציבורי, ובעזרת אלמנטים משמעותיים כמו רהיט הספרייה והטלוויזיה או לחילופין מערכת הישיבה.
המלצה חמה היא לעבוד בפינת המשפחה עם פלטת גוונים כמה שיותר אורגנית וטבעית, כמו למשל גוונים עמוקים של כחול, גווני אקווה, גווני אדמה וגוונים של מתכות שונות. בתוך כך, כל גוון אפרפריעמד טוב יותר במבחן הזמן, וודאי ביחס לגוונים זרחניים.

 

שרה ונירית פרנקל

שרה ונירית פרנקל

 

שרה ונירית פרנקל

 

קרן ניב טולדנו

 

קרן ניב טולדנו

 

קרן ניב טולדנו

 

קרן ניב טולדנו

 

קרן ניב טולדנו

 

קרן ניב טולדנו

 

שרה ונירית פרנקל

 

שרה ונירית פרנקל

 

שרה ונירית פרנקל

 

שרה ונירית פרנקל

 

קרן ניב טולדנו

 

קרן ניב טולדנו

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
דירת באוהאוס היסטורית – אבל עם צבע, אור וחיים
עיצוב פנים ישראלי
דירת באוהאוס היסטורית – אבל עם צבע, אור וחיים
  בתוך וילה בסגנון Bauhaus משנת 1932 בבודפשט, עיצב Studio Sarolta Huttl דירת מגורים
מדירה למשתכן לבית החלומות
עיצוב פנים ישראלי
מדירה למשתכן לבית החלומות
  המעצבת ניגשה לפרויקט מתוך הבנה שעיצוב נכון לא תמיד מתחיל בהריסה ובנייה מחדש,
בין כפרי למודרני: סיפורו של בית שעבר אבולוציה עיצובית
עיצוב פנים ישראלי
בין כפרי למודרני: סיפורו של בית שעבר אבולוציה עיצובית
  המטבח עבר שדרוג מלא – שילוב של ויטרינה שחורה אלגנטית עם נגרות כפרית

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.