עם השתכללות הטכנולוגיה הטרנסצנדנטאלית, שפותחה על מנת לסייע בתהליך בניית המבנים המודרניים של הפלנטה שלנו, זה רק עניין של זמן עד שנחזה במגורים המשולבים בסביבה. למרות שהתעשייה לא ממש שם, מעצבים כמו Amey Kandalgaonkar, מניחים את היסודות לעתיד מודע לסביבה - אחד שנראה מבטיח במיוחד, הוא "בית בתוך סלע".

הבית הייחודי במדיין סאלח שבסעודיה, ממוקם באתר ארכיאולוגי היסטורי, הידוע בזכות סלעי הענק בעלי הצורות המיוחדות – שהחציבה והגילוף שנעשה בהם, אגב, היה בעיקר בכדי ליעד אותם לקברים. האדריכל הסיני (שנחאי) יצר בהם משכן אורגני משלו, המשלב חזית בטון נקייה עם תצורות האבן המתנשאות של הנוף. הפגודה מרובת השכבות משלבת קומץ של מתקנים מפוארים, ממספר רב של יחידות מגורים, מצפים לנוף ומרפסת ענקית, כל הדרך אל בריכה אינסופית המשקיפה על הסביבה השוממת של האזור.
המשחק הזה בין הגאומטריה המודרנית של הבטון, לבין הצורות הוארגניות, מזכיר אמנם עבודות של פרנק לוייד רייט, אבל ההשפעה כאן היא דווקא מקברי האבן החצובים בסלעי sahh Madia של ערב הסעודית. האדריכל משתלב בתוך הסלע המקורי ולא משטח את הסלע, יוצר דיכוטומיה פורמלית עם הכנסת לוחות בטון חשופים לתוכו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
אדריכלות שצומחת מהטבע: בית אורגני בקוסטה ריקה
מהעולם
אדריכלות שצומחת מהטבע: בית אורגני בקוסטה ריקה
  לדבריו, האדריכלות האמיתית אינה אובייקט לאסתטיקה בלבד, אלא איזון מדויק בין שימושיות ליופי.
כתר סולארי לפיג’י: אדריכלות שמייצרת אנרגיה ומים
מהעולם
כתר סולארי לפיג’י: אדריכלות שמייצרת אנרגיה ומים
  משרד MASK Architects חשף את FIJI SOLAR CROWN – מערכת מגורים ותיירות אקולוגית
בית מגורים אסייתי טיפוסי, בוייטנאם
מהעולם
בית מגורים אסייתי טיפוסי, בוייטנאם
מקום Tân Bình, Ho Chi Minh City, Vietnam אדריכלים 23o5 Studio שנה 2018  

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.