עם סיום מלחמת וייטנאם, נשיא ארה"ב ג'רלד פורד הודיע שממשלת ארה"ב תתחיל בפינוי יתומים מסייגון בסדרה של 30 טיסות מתוכננות. מבצע Babylift היה השם שניתן לפינוי המוני של ילדים קטנים ותינוקות, מדרום וייטנאם לארצות הברית ולמדינות מערביות אחרות (אוסטרליה, צרפת, מערב גרמניה וקנדה) בתום מלחמת וייטנאם, ב-3-26 באפריל, 1975.

פונו למעלה מ-3,300 תינוקות וילדים ויותר מ-110,000 פליטים פונו מדרום וייטנאם בתום מלחמת וייטנאם. אלפי ילדים הוטסו מווייטנאם ואומצו על ידי משפחות ברחבי העולם.
אחות שליוותה מטוס עם ילדים לסיאטל, כתבה שהיא הייתה "המומה" כשראתה את "הזרימה האינסופית של הילדים הקטנים שנשפכים לתוך המטוס ממלאים כל חלל פנוי". היא לא לא הצליחה להרדם ולישון במהלך הטיסה בת 30 השעות.
כשנודע לאיש העסקים האמריקני רוברט מקולי, שייקח יותר משבוע לפנות את היתומים שנותרו בחיים בגלל המחסור במטוסי תובלה צבאיים, הוא שכר מטוס בואינג 747 מ-World Airways ודאג ל-300 ילדים יתומים אשר עזבו את המדינה ושילם עבור המבצע שלו, באמצעות משכון ביתו.
לעומת זאת, אחד המטוסים התרסק ו-138 בני אדם נהרגו בהתרסקות, כולל 78 ילדים.
סערה תקשורתית שהגיעה לערכאות משפטיות, התחוללה גם לאחר שנתגלה שחלק מהילדים אינם יתומים. "האם ארה"ב הצילה ילדים או חטפה וגנבה אותם?" שאלה נציגת אחד מאירגוני זכויות האדם.

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
ספרית יוצרי ישראל: חותם ישראלי בספריה אחת
תרבות
ספרית יוצרי ישראל: חותם ישראלי בספריה אחת
ספרית יוצרי ישראל, פרוייקט תרבותי של סדרת ספרים איכותיים המוקדשת לאדריכלים ופרויקטים שהשפיעו על המרחב
ספרית יוצרי ישראל – חותם ישראלי בספריה אחת
תרבות
ספרית יוצרי ישראל – חותם ישראלי בספריה אחת
ספריית יוצרי ישראל מביאה סדרת ספרים איכותיים המוקדשת לאדריכלים ופרויקטים שהשפיעו על המרחב הבנוי
הרקדנים שיוצאים במחול עם בניינים
תרבות
הרקדנים שיוצאים במחול עם בניינים
במשך יותר מעשרים שנה (מ-1991), הקבוצה הופיעה בפני קהלים ברחבי העולם – כשהבמה שלהם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.