הבית הצנוע בפלמה דה מיורקה, ספרד, שעיצב הסטודיו הספרדיstudio Feina, עושה שימוש בדיקט ובטכנולוגיית CNC ובכל זאת משיג משהו מעניין בהרבה:

הוא מפגיש את החומר הפשוט הזה, עם המסורת העשירה של עבודות היד של האי, שם נגרים וקרמיקים, מחוללים פלאים עם חומרים צנועים במשך מאות שנים – עובדה שהאדריכלים Aina Salvà ו- Alberto Sánchez השכילו לנצל, באמצעות שיתוף פעולה הדוק עם אומנים וחומרים מקומיים. התוצאה היא בית שמשלב אסתטיקה אוונגרדית עם עבודת יד ו"עשה זאת בעצמך" שובבה.
השימוש היצירתי בדיקט נמצא בכדי שאפשר יהיה לבנות קומה נוספת על גבי הבית החד קומתי המקורי. הוא סיפק פתרון קל משקל שלא מעמיס על מבנה האבן הקיים.
הדיקט נשאר בגימורו הגולמי, הבלתי צבוע, אך הגיאומטריה המבנית המגוונת של התקרות שניבנו, משקפת את הדקורציה הערבית של העיר העתיקה של פלמה, מקשרת בין העבר להווה.
חומרי בניין מקומיים כמו עץ, אבן וטרקוטה נשמרו אף הם ברובם בגימורם הטבעי. מיורקה נודעת ביצרני האריחים המקומיים שלה ובית הדיקט כולל מגוון אריחים בעבודת יד, החל באריחי טרקוטה מרובעים רגילים בחצר ועד עטורי מוטיבים ערבסקיים שנמצאים בתוך הבית.
האור הטבעי ממלא את הבית מתוך שפע של חלונות, בעוד מחיצות שקופות ופתחים פנימיים, מאפשרים אפילו לחדרים נטולי חלונות הממוקמים בלב הנכס, להיות מוארים באופן טבעי. חלק מהחדרים ספוגים באור שמש של בוקר ואחרים נהנים מהשמש של אחר הצהריים, יחד עם הנופים לטירה השכנה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית נטוע כפרח בלב הסאוונה הברזילאית
עיצוב פנים
בית נטוע כפרח בלב הסאוונה הברזילאית
  המגרש, בגודל 2000 מ"ר, אפשר לפרוס 375 מ"ר של בנייה על פני הקרקע.
אדריכלות שצומחת מהטבע: בית אורגני בקוסטה ריקה
עיצוב פנים
אדריכלות שצומחת מהטבע: בית אורגני בקוסטה ריקה
  לדבריו, האדריכלות האמיתית אינה אובייקט לאסתטיקה בלבד, אלא איזון מדויק בין שימושיות ליופי.
בית מגורים אסייתי טיפוסי, בוייטנאם
עיצוב פנים
בית מגורים אסייתי טיפוסי, בוייטנאם
מקום Tân Bình, Ho Chi Minh City, Vietnam אדריכלים 23o5 Studio שנה 2018  

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.