גם אם סיימתן ללמוד אדריכלות/ עיצוב פנים, בבית ספר הכי טוב - עדיין אינכן אדריכליות, אלא רק עד אשר רכשתן ניסיון בתחום, התנסיתן בכל רזי ניהול פרויקט וידעתן לשווק את יכולותיכן, אם זה כעצמאית ללקוחות ואם זה כשכירה לבוס. רכישת ניסיון, לרוב נעשית בדרך הקשה, של למידה מטעויות שעולה ביוקר. את זה בדיוק מנסה למנוע מכן שרה אנסבכר, אשר השיטה המצליחה שלה, סייעה לעשרות רבות של אדריכליות, להסתייע בחוכמת הניסיון של המקצוענים בענף ולדלג מעל כל המכשולים בדרך להצלחה.

סקירה מהירה על נתוני התעסוקה של שוק האדריכליות ומעצבות הפנים, נותנת לנו את הנתונים הבאים:

● שכירים: כ-60% מהאדריכלים ו-70% מהמעצבות פנים בישראל עובדים כשכירים.
● עצמאיים: כ-40% מהאדריכלים ו-30% מהמעצבות פנים בישראל עובדים כעצמאיים.
● שכירים שרוצים להפוך לעצמאיים: מחקר שנערך בשנת 2022 על ידי BDO, מצא ש-25% מהאדריכלים השכירים ו-35% מהמעצבות פנים השכירות בישראל, שואפים להפוך לעצמאיים בעתיד. עם זאת, המחקר מצא גם שרק 10% מהאדריכלים ו-15% מהמעצבות פנים מאמינים שהם יהיו מסוגלים להפוך לעצמאיים בתוך 5 שנים.
מהיכרות קרובה עם השוק ולאחר פגישות עם מאות אדריכליות ומעצבות פנים, אני יכולה להוסיף את הנתון העצוב הבא:
אחוז השכירות שרוצות להפוך לעצמאיות לפחות בתחילת הדרך – גבוה הרבה יותר, אך מתוך השכירות ששואפות להפוך לעצמאיות, חלק גדול נשארות שכירות לתמיד בסופו של דבר.

למה רק חלק מהשכירות מצליחות להיות עצמאיות? הנה ההסבר המלא:
כדי להצליח כאדריכלית/ מעצבת, יש צורך בהרבה ידע וניסיון על מנת שלא נגיע לטעויות קריטיות שמשמעותיות מאוד בבניה והורסות את השם של האדריכלית/ המעצבת.
את הידע והניסיון לא מקבלים בלימודים ובניגוד למה שמקובל לחשוב – גם עבודה כשכירה במשרד לא תיתן לך את הידע הדרוש. זו הסיבה שרבות כ”כ נשארות שכירות – הן הלכו לעבוד במשרדים כדי לרכוש ניסיון וגילו שעדיין חסר להן ידע כדי להתחיל כעצמאיות. כי כדי לקבל באמת את כל הידע הדרוש, צריך לפעמים לעבוד בכמה משרדים שונים (של היתרי בניה, של עיצוב פנים, של נישות שונות בתחום) והעיקר- לעבור כמה תפקידים בכל משרד – אם בכלל זה אפשרי (את הפגישות עם הלקוחות לדוגמא, במקרים רבים אין אפשרות לשכירים לבצע) וכך עוברות שנים רבות שבהן אין לשכירה את היכולת להקיף את התחום כדי לצאת לדרך עצמאית, או שהיא כן מחליטה בסוף לקפוץ למים ולהתחיל כעצמאית ואז אנחנו נתקלים בטעויות מביכות, שגורמות ללקוח נזק כספי גבוה במיוחד והנזק התדמיתי לאדריכלית/ מעצבת בהתאם.
מתסכל, נכון?
אבל יש לי בשורה בשבילך, זה לא חייב להיות כך, יש דרך אחרת.
אפשר ללמוד את היסודות של הידע המקצועי, כדי להתחיל בצורה נכונה ללא טעויות ואת זה לא לימדו אותך בלימודים!
למה הכוונה?
אם מגיע אלייך לקוח לפרויקט חדש, נניח מטבח ובלימודים עשית מטבח כפרויקט, כך שאת אמורה לדעת עקרונית מה לעשות ובכל זאת, בכל פרויקט כמעט קיימים אתגרים שלא נתקלת בהם עדיין ואת עלולה לפספס. לעומת זאת, כאשר אדריכלית מנוסה נתקלת בפרויקט חדש, גם אם ייקח לה יותר זמן לבצע אותו, טעויות לא יהיו לה. למה? כיוון שלאור הניסיון רב השנים שלה היא תדע:
1. מה צריך לברר. 2. איך להגיע למידע.
לא חייבים לחכות שנים כדי שזה יקרה, אפשר ללמוד את זה.
אני פוגשת כל-כך הרבה טעויות של אדריכליות ומעצבות (גם של מנוסות לצערי, אבל פחות) והכנתי בשבילך מדריך שווה זהב עם כל העקרונות לתכנון נכון. כאן מורידים אותו ללא עלות:

 

מדריך: להורדת הסודות שלי בחינם

נעבור לחלק העסקי:
נניח שאת מספיק מקצועית ויודעת את העבודה, אבל כדי להצליח באמת – צריך לקוחות ולקוחות שמתאימים לך, במחירים שמשתלמים לך וכדומה וזה קצת יותר מאתגר.
למה זה קורה? יש לכך כמה סיבות:
● קשיים כלכליים: הקמת עסק עצמאי כרוכה בהשקעה כספית משמעותית, ובשנים הראשונות ייתכן שהכנסות העסק יהיו נמוכות.
● בירוקרטיה: תהליך הקמת עסק בישראל כרוך בבירוקרטיה רבה, שעשויה להוות מכשול עבור רבים.
● חוסר ביטחון: רבים מהאדריכלים והמעצבות פנים השכירים חוששים מהסיכון הכרוך בהקמת עסק עצמאי, ומעדיפים את הביטחון היחסי של עבודה כשכירים.
● תחרות: ענף האדריכלות ועיצוב הפנים בישראל הוא תחרותי מאוד, וקשה להצליח בו ללא ניסיון וקשרים.
אז איך בכל-זאת אפשר כן להפוך לעצמאית ולהצליח? והאם זה בכלל אפשרי? אז כן, זה אפשרי בהחלט, השאלה כמה הדרך תהיה קשה והאם לא תתייאשי בדרך…

3 מסלולים קיימים בדרך להצלחה:
*  לנסות לבד- היום כבר כולם מבינים שזו דרך לא נכונה. חבל על הזמן והכסף שישפך סתם (על פרסום לא מדויק וכד’), ההצלחה תגיע רק לאחר זמן, אם בכלל, או כמו שאמרה לי לקוחה שהגיעה אליי לתוכנית הליווי – “הייתי עצמאית בלי לקוחות”.
*  לקחת ייעוץ עסקי – שזה מעולה ויכול לקדם הרבה מאוד (וזה גם מה שאני עשיתי כמובן). אבל יש בו 2 חסרונות עיקריים:
– היועץ העסקי הכי מקצועי שקיים, מכיר את התחום של אדריכלות ועיצוב פנים כעוד מקצוע מבין שלל בעלי המקצוע שהוא מלווה, ואת הדיוקים והניואנסים הקטנים הוא פשוט לא מכיר!
(למה זה כ”כ משמעותי? סיפרה לי לקוחה, שהייתה בתוכניות ליווי עסקיות של המנטורים הכי גדולים וידועים בארץ ואח”כ הגיעה אליי ואני אמרתי לה דיוקים ונקודות משמעותיות שאף אחד אחר לא יכל לומר לה).
– יועץ עסקי/ שיווקי, עושה את העבודה שלו כמו שצריך, אבל לא בודק אותך מבחינה מקצועית, וראיתי הרבה שנפלו בזה, כי צריך שתהיה התאמה בין רמת המיתוג והשיווק לרמה המקצועית
ושיווק טוב – יעבוד, אבל אם בסוף הלקוח לא מרוצה מהשירות- זה בלון שמתפוצץ!
*  המסלול השלישי – בעקבות הצורך בשטח ופניות שקיבלתי, בניתי את הפתרון המושלם עבורך:
ליווי מקצועי ועסקי משולב, שמביא את הידע וההתאמה הכי מדויקים לך ברמה המקצועית והעסקית הטובה ביותר שקיימת בתחום ונותן לך את המעטפת המושלמת להצלחה במקצוע בדרך קלה ומהירה.

להרשמה להדרכה הקרובה שתיתן לך כלים ומענה לצורך – הקליקי כאן (ללא עלות)
מענין אותך לשמוע על תכנית הליווי? הקליקי כאן לקביעת פגישת מיקוד ללא עלות

לסיכום:
כדי להצליח באדריכלות ועיצוב פנים יש צורך בהכוונה מקצועית ובליווי עסקי ושיווקי מותאם לתחום ואני מזמינה אותך להדרכה הקרובה שאני עורכת על הנושא, ובה תלמדי כיצד ניתן לייעל את העבודה וללמוד להתנהל בשטח בצורה פרקטית ויעילה, שתחסוך הרבה מאוד זמן וכסף
מכאן את נרשמת
בהצלחה!

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
גם דירת מגורים, גם סטודיו לצילום וגם בוטיק אופנה / ליעד יוסף
עיצוב פנים ישראלי
גם דירת מגורים, גם סטודיו לצילום וגם בוטיק אופנה / ליעד יוסף
  מה שנכון לניו-יורק, לונדון וברלין נכון גם לבת-ים: באזור התעשייה הדינמי והומה האדם,
רשמים מתערוכת העיצוב הבינלאומית במילאנו 2024
עיצוב פנים ישראלי
רשמים מתערוכת העיצוב הבינלאומית במילאנו 2024
  מאות אלפי אדריכלים, מעצבים, ספקים וחובבי עיצוב נלהבים מכל רחבי הגלובוס, הציפו במחצית
בית פיקסל / אנדרמן אדריכלים
עיצוב פנים ישראלי
בית פיקסל / אנדרמן אדריכלים
  מיקום: תל אביב, ישראל שנת בניה: 2022 צילום: עמית גירון      

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*