זוכה פרס רוקח 2019: מתחם חינוך בסמוך לשכונת הארגזים בדרום תל אביב, כולל בית ספר לחינוך מיוחד, בית ספר יסודי, אשכול גנים ואולם ספורט. בפרויקט תוכננה שדרת הולכי רגל שתקשר בין הפונקציות השונות ותאפשר לתושבים להשתמש בחללי החוץ והפנים של המתחם לאחר שעות הפעילות.

"חורב" לחינוך מיוחד, תוכנן לבנים דתיים עם בעיות רגשיות והתנהגותיות. הוא עומד בין רחוב הבושם ורחוב הרנ"ה, בדרום תל אביב.

 

בפרויקט נעשה שימוש בגגות המבנים ובחצרות המונמכות לטובת הגדלת והעשרת חללי החוץ של המתחם והשכונה. לכל שכבת גיל מוצמד שטח חוץ ייעודי ליצירת מגוון חללים פדגוגים ואפשרות לעבודה פרטנית מחוץ לכיתה.
המבנה תוכנן על דופן הרחוב ללא גדר. פונקציות מתוכו הופנו ונפתחו אל השכונה באופן המחזק את השתתפות בית הספר במרחב הציבורי. החזיתות מאפשרות פתיחת מבטים מבית הספר אל החוץ ומאידך שומר על פרטיות התלמידים. צוות בית הספר היה מעורב לאורך כל תהליך התכנון ליצירת התאמה לצרכי החינוך המיוחד.
בנימוקי פרס רוקח נאמר: "בית הספר 'חורב' לחינוך מיוחד, נבחר בזכות ההישג האדריכלי יוצא הדופן. בית הספר מציע חללי למידה, המותאמים ברגישות רבה לצרכי התלמידים במקום, וכן פתרונות יצירתיים לזיקה שבין חללי הפנים לבין החצרות ומשטחי הגגות הצמודים לבניין. השימוש בגגות המבנים ובחצרות המונמכות, המעשירים את חללי החוץ של בית הספר והשכונה, מבטא חשיבה חדשנית על הקשר שבין תושבי השכונה לבית הספר, ויוצר מרחב מעורר השראה למפגשים מגוונים".

 

 

 

 

 

 

 

 


שטח המתחם כ- 8,800 מ"ר.
תכנון: מורן פלמוני, יפתח וקס – אדריכלים