אחת המעצבות הנועזות והססגוניות בעולם כיום, היא Joana Vasconcelos, ילידת פריז החיה ועובדת בליסבון, בת 52 (נולדה ב-1971), אמנית פורטוגזית הידועה בעבודותיה הענקיות. היא פרצה לתודעה כשבחרה להציג בביאנלה בוונציה 2005, את A Noiva (הכלה), נברשת בגובה 20 מטר עשויה מ-14,000 טמפונים.

בשנת 2012 היא כבר הציגה את עבודותיה בתערוכת האמנות העכשווית השנתית הגדולה בארמון ורסאי והייתה האישה הראשונה והאמנית העכשווית הצעירה ביותר שהציגה בוורסאי. בשנה שאחריה היא ייצגה את פורטוגל בתערוכת יחיד בביתן המדינה בביאנלה בוונציה והייתה האמנית הפורטוגלית היחידה שהציגה תערוכת יחיד רטרוספקטיבית "I'm Your Mirror" במוזיאון גוגנהיים בבילבאו בספרד.
אפשר למצוא אצלה גם עיצוב שימושי, למשל העיצוב שלה לספות BOMBOM (עבור Roch Bobois), הנראות כמו מקבץ אמבות עגלגלות, המבקש להצהיר על פשטות: הפרופורציות שלהן מתאימות לשימוש יומיומי (בניגוד לאובייקטים הענקיים המאפיינים אותה), הקווים שלהן פשוטים וברורים – סוג של אמבה עגלגלה ובמרכזה נעוצות כריות. הצורה והמבחר שלהן פונקציונליים ויודע להתאים עצמו למרחב מגורים משתנה. צורת הספות והצבעוניות הכה מוכרת של Vasconcelos, מספקות לצד הפשטות העיצובית שלהן, גם שובבות ושמחת חיים מעודדת. מצרך חיוני כיום.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
גלריה artizen לאמנות איכותית בגינות מעוצבות ולנוף הפרטי שלך
אמנות
גלריה artizen לאמנות איכותית בגינות מעוצבות ולנוף הפרטי שלך
artizen הגלריה הסודית לאמנות בטבע הפרטי, בלב השרון הגלריה מתפרסת על פני שטח של
האהבה הסוריאליסטית של ליאונורה קרינגטון למקס ארנסט
אמנות
האהבה הסוריאליסטית של ליאונורה קרינגטון למקס ארנסט
  השנה הייתה 1938 וענני סערה המלחמה הסתירו את אור השמש ברחבי אירופה. אבל
גלרייה סודית ראשונה מסוגה, תציע אמנות למרחבי חוץ
אמנות
גלרייה סודית ראשונה מסוגה, תציע אמנות למרחבי חוץ
הגלריה בטבע תפנה לאספני אמנות המעוניינים בהשקעה באמנות מקורית, אדריכלים ובעלי וילות, שלא מסתפקים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.